Wat zijn lichaamskaarsen?
Lichaamskaarsen zijn speciaal ontwikkeld om op het lichaam te plaatsen. De kaarsen, zijn vervaardigd van onder meer: katoen, bijenwas, minerale was, natuurlijke kleurstoffen, propolis en essentiële olie. Er zijn verschillende geuren van lichaamskaarsen, al naargelang de behandeling. Lavendel zorgt voor rust, Salie werkt dan weer ontstekingsremmend, ….. Lichaamskaarsen zijn aan de onderkant voorzien van een filter van gaas. Daardoor voelt de kaars zacht aan op het lichaam en wordt de huid beschermd.
Start met een intake gesprek
Vooraleer er van start wordt gegaan, wordt eerst een kleine intake gedaan met de klant. Enerzijds om uit te leggen hoe de behandeling zal verlopen. Anderzijds om samen te bekijken of er geen contra-indicaties zijn. Een behandeling met lichaamskaarsen is niet aangewezen bij: ziekte, koorts, zwangerschap, wonden, spataderen of allergieën. In veel andere gevallen is het een uitstekende behandeling voor mensen die weer even tot zichzelf willen komen. Er worden goede resultaten behaald bij klachten, zoals:
• Hoofdpijn
• Opgejaagd gevoel
• Slaapproblemen
• Concentratieproblemen
• Vermoeidheid
• ………
De behandeling
De behandeling vindt best plaats in een rustige ruimte zodat de klant optimaal kan genieten. Je kan starten met een lichte massage op de plek waar je de lichaamskaars gaat plaatsen. Steek de kaars aan en wacht enkele seconden tot de witte rook onderaan de kaars, zo goed als verdwenen is. De onderkant van de kaars zet je dan op het te behandelen punt op het lichaam. De behandelaar houdt de kaars hierbij met een hand goed vast, terwijl de andere hand contact houdt met het lichaam. Men laat de kaars opbranden tot 1 cm boven het streepje op de kaars. Zorg steeds voor een kommetje met water zodat je de kaars meteen kan doven na het gebruik.